Blog : App geeft voedingsadvies aan zwangere vrouwen

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap op je voeding te letten. Maar hoe weet je wat je beter kunt laten staan? Op het internet vind je vaak tegenstrijdige voedingsadviezen. Daarom hebben Israëlische ontwikkelaars nu een app gemaakt die voedingsadvies geeft wanneer je in verwachting bent.

Informatie-overload
Als je zwanger bent wil je het beste voor je kindje, ook als het gaat om voeding. Je gaat dan misschien op zoek naar antwoorden op vragen zoals “Mag ik wel koffie drinken?” of “Hoeveel eieren mag ik per dag eten?”. Op het internet stuit je op enorme hoeveelheden informatie: alleen al in het Engels zo’n tienduizend voedings- en zwangerschapsgerelateerde artikelen per jaar, die elkaar vaak ook nog eens tegenspreken. Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Big data
De app Nutrino heeft als doel een leidraad te zijn voor de big data over voeding tijdens de zwangerschap. De app leert je als het ware kennen als je hem vaker gebruikt. Hij weet je daarom een specifiek en persoonlijk antwoord te geven wanneer je hem om voedingsadvies vraagt. Nutrino spit alle informatie door met behulp van Watson, het bekende data-analysesysteem van IBM. Met behulp van dit systeem zoekt Nutrino in de enorme hoeveelheden beschikbare data over voeding op basis van enkele basisgegevens (zoals zwangerschapsstatus, eetgewoonten en –voorkeuren) naar persoonlijke en toegankelijke antwoorden op verschillende vragen over voeding. Op de vraag of je wel koffie mag drinken tijdens de zwangerschap geeft Nutrino je bijvoorbeeld het antwoord dat er tegenstrijdige data is, en dat je het voor de zekerheid beter op maximaal twee kopjes per dag kunt houden.

Eetsuggesties
Hoewel Nutrino nog in de ontwikkelfase zit, is hij wel al verkrijgbaar in de App Store. Het moment waarop je tijdens de zwangerschap alle vragen over voeding bij elkaar hebt in één app, komt dus dichterbij. De ontwikkelaars werken nu nog aan een koppeling met wearables, zodat de app rekening kan houden met informatie over slapen en bewegen en op grond daarvan eetsuggesties kan geven.  

Bronnen:
The Times of Israel
Fortune
IBM

Reageer als eerste

Deel jouw mening, je ervaring en ideeën met Beterzwanger.com.

(Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met derden)
Velden voorzien van een * zijn verplicht.