Blog : Video: Vruchtbaarheidstest op tablet brengt spermakwaliteit in beeld

Een Taiwanees bedrijf heeft een apparaat ontwikkeld dat, in combinatie met een tablet met camerafunctie, de kwaliteit van sperma kan bepalen. De fabrikant verwacht dat de iSperm, zoals het apparaat heet, dit jaar op de markt komt voor consumenten.

De iSperm is een lens die wordt bevestigd aan een iPad Mini. Een lichtbron wordt samen met een druppel sperma in deze lens geschroefd. Met een speciale app worden de zaadcellen vervolgens in beeld gebracht en kan de spermakwaliteit worden bepaald. iSperm wordt op dit moment gebruikt in de fokwereld als hulpmiddel om de concentratie en beweeglijkheid van dierlijk zaad te meten. Met behulp van deze gegevens kan een geschikte verdunning van het sperma worden gemaakt, zodat de kans op bevruchting stijgt.

Hoewel de iSperm op dit moment nog wordt gebruikt als hulpmiddel bij de bevruchting van dieren, wil de fabrikant met iSperm snel de menselijke markt betreden: het thuis testen van de spermakwaliteit moet makkelijker, sneller en minder beschamend zijn dan een bezoek aan een vruchtbaarheidskliniek of ziekenhuis. Naar verwachting vindt de Amerikaanse goedkeuring van iSperm voor menselijk gebruik plaats in de eerste helft van 2016.

Ben je benieuwd hoe de iSperm werkt? Bekijk hier de video.

Bron: Reuters

Reageer als eerste

Deel jouw mening, je ervaring en idee├źn met Beterzwanger.com.

(Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met derden)
Velden voorzien van een * zijn verplicht.