Over ons - Wetenschappelijke studies

Kennis op het gebied van vruchtbaarheid en wetenschappelijk onderzoek vormen de basis voor de voedingssupplementen van GOODLIFE. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan hier de wetenschappelijke onderbouwing voor de werkzaamheid van onze producten.

«   Terug naar het overzicht

Impryl

Impryl®; de verbeterde versie van Condensyl® en Procrelia®

Impryl® is een verbeterde versie van Condensyl® en Procrelia®. Het belangrijkste verschil wordt gevormd door de toevoeging van methylfolaat en methylcobalamine (Impryl), in plaats van foliumzuur en vitamine B12 (Condensyl). Foliumzuur en vitamine B12 worden door het lichaam normaal gesproken omgezet in de actieve bestanddelen methylfolaat respectievelijk methylcobalamine. Sommige mensen zijn door een genetische variatie niet in staat deze omzetting volledig te doen. Bij gebruik van Impryl® kunnen ook de mensen met deze genetische variatie, rekenen op de gewenste effecten van foliumzuur en vitamine B12. Dit betekent dat de hieronder beschreven onderzoekresultaten voor Condensyl® en Procrelia®, ook minimaal verwacht mogen worden bij gebruik van Impryl®.

Ondersteuning van lichaamseigen processen

Bij 6 op de 10 paren die ongewenst kinderloos blijft, ligt de oorzaak (gedeeltelijk) bij de man. Er zijn allerlei omgevingsfactoren die de kwaliteit van je sperma beïnvloeden, maar gelukkig kun je daar zelf veel aan doen. Niet alleen door je levensstijl aan te passen, maar ook door het gebruiken van voedingssupplementen zoals Impryl. Deze ondersteunen de lichaamseigen processen die de zaadkwaliteit bewaken en de aanmaak van nieuwe zaadcellen bevorderen.

Stimulering lichaamseigen antioxidatief systeem

Impryl bevat vitaminen en mineralen die de zaadcellen beschermen tegen beschadiging door zuurstofradicalen.

 • B-vitaminen en zink zorgen voor een optimale cellulaire stofwisseling en een goede structuur van de zaadcellen
 • Het natuurlijke antioxidant betaïne, geeft bescherming tegen zuurstofradicalen
 • L-cystine draagt bij aan de productie van lichaamseigen antioxidanten

Wetenschappelijk bewijs

Een onderzoek onder 304 mannen (gemiddelde leeftijd 38) met een DNA-fragmentatie-index (DFI*) en sperma-decondensatie-index (SDI*) hoger dan 20 procent, illustreert de positieve werking van een uitgebalanceerd voedingssupplement op de mannelijke vruchtbaarheid. Een groep van 151 mannen nam vijf weken een voorbehandeling met sterke antioxidanten, waarna ze minimaal vier maanden een uitgebalanceerd voedingssupplement gebruikten. Een tweede groep van 69 mannen gebruikte alleen een uitgebalanceerd voedingssupplement gedurende minimaal vier maanden. Deze twee groepen werden vergeleken met een controlegroep van 84 mannen, die geen voedingssupplementen gebruikten. 

 • In beide behandelde groepen trad een sterke, significante reductie op van zowel de SDI als de DFI vergeleken met de controlegroep
 • De percentages zwangerschappen in de behandelde groepen was significant hoger vergeleken met de controlegroep (53,6 en 50,7 procent versus 27,4 procent in de controlegroep)
 • De percentages spontane zwangerschappen in de waren significant hoger vergeleken met de controlegroep (22 en 28 procent versus 0 procent in de controlegroep) 1)

Deze resultaten worden bevestigd door een andere studie, waarin 84 mannen (gemiddelde leeftijd 37) worden gevolgd. Deze mannen ondergingen herhaaldelijk een poging tot medisch geassisteerde voortplanting en namen gedurende 4,3 maanden één tot twee Impryl-tabletten per dag. Alle mannen hadden bij aanvang een DNA-fragmentatie-index (DFI*) groter dan 20 procent of een sperma-decondensatie-index (SDI*) groter dan 20 procent.

 • Na inname van een uitgebalanceerd voedingssupplement trad bij 60 gebruikers een significante verbetering op van de DFI en bij 54 gebruikers verbeterde de SDI
 • Een succesvolle zwangerschap volgde bij 33 paren, bij 18 daarvan ontstond de zwangerschap spontaan 2)

* DNA-fragmentatie-index (DFI): De spermakwaliteit wordt uitgedrukt in het percentage gefragmenteerd (beschadigd) DNA. Een DFI van minder dan 15 procent is normaal. Boven de 30 procent is de slagingskans van een vruchtbaarheidsbehandeling erg klein.

* Sperma-decondensatie-index (SDI): Deze index geeft weer in welke mate het DNA in je zaadcellen is gedecondenseerd (uitgerold). Een SDI van minder dan 15 procent is normaal. Bij een SDI van boven de 30 procent is de slagingskans van een vruchtbaarheidsbehandeling erg klein.

Downloads

Referenties:

1) Amar E, Cornet D, Cohen M et al. Treatment for high levels of sperm DNA fragmentation and nuclear decondensation: sequential treatment with a potent antioxidant followed by stimulation of the one-Carbon cycle vs one-Carbon cycle back-up alone. Austin J Reprod Med Infertil (2015) 2:1.
2) Dattilo M, Cornet D, Amar E et al. The importance of the one carbon cycle nutritional support in human male fertility: a preliminary clinical report. Reproductive Biology and Endocrinology (2014) 12:71.
3) Junca A, Gonzalez Marti B, Tosti E et al. Sperm nucleus decondensation, hyaluronic acid (HA) binding and oocyte activation capacity: different markers of sperm immaturity? Case reports. J Assist Reprod Genet (2012) 29:353-355.
4) Parthenogen, data on file, 2014.

Met de grootste zorg ontwikkeld: Maak de beste keuze voor jou en je kind

GOODLIFE voedingssupplementen

 • 100% natuurlijke samenstelling
 • Aangetoonde werkzaamheid
 • Veilig en laagdrempelig in gebruik
 • Geen gezondheidsrisico's