Tips & adviezen

Volg deze tips op en doe het maximale voor een snelle bevruchting en een gezonde zwangerschap!

Zwanger worden:Wat jullie nog meer kunnen doen om de kans op een natuurlijke zwangerschap te vergroten

Drink geen alcohol

Alcohol is schadelijk gedurende de hele ontwikkeling van de baby en gebruik van alcohol kan het sperma minder vruchtbaar maken. Stop dus met drinken als jij en je partner zwanger proberen te worden.

Eet gevarieerd

Met een gevarieerd voedingspatroon voorkom je tekorten van belangrijke voedingstoffen zoals ijzer, vitamine D, jodium, foliumzuur en omega 3-vetzuren. Het is verstandig om je dagelijkse inname te verhogen met voedingssupplementen.

Laat de zwaartekracht het werk doen

De kans om zwanger te worden is kleiner wanneer de man onderop ligt of wanneer je staand vrijt. Een deel van de zaadcellen kan dan namelijk de vagina uitstromen. Blijf na het vrijen nog even liggen met een kussen onder je billen: door het kantelen van je bekken help je de zaadcellen de goede richting op.

Opwinding vergroot de kans op zwangerschap

Bij opwinding wordt de vagina vochtiger, wat het vrijen prettiger maakt en zorgt voor een betere omgeving voor het zaad. Prettige seks maakt de kans op klaarkomen groter: de samentrekkingen van de baarmoeder helpen zo de zaadcellen in de juiste richting.

Stop met roken

Mannen die roken zijn minder vruchtbaar omdat ze minder sperma produceren dat ook nog eens minder beweeglijk is. Bovendien kan roken leiden tot impotentie. Ook vrouwen kunnen beter stoppen met roken, zij worden net als mannen minder vruchtbaar.

Vrij iedere twee of drie dagen

Als je regelmatig vrijt is de kwaliteit van het zaad van de man optimaal. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor automatisch een keer vrijt tijdens je vruchtbare dagen.

Weet wanneer je het best kunt vrijen

De kans om zwanger te worden is niet iedere dag even groot: de dagen vlak voor en de dag van je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Door op deze dagen te vrijen maak je de meeste kans om snel zwanger te worden.

Zorg voor een gezond gewicht

Overgewicht kan de vruchtbaarheid van jou en je partner beïnvloeden. Door te zorgen voor een gezond gewicht kun je beiden de kansen op een zwangerschap vergroten.

Vergroot jullie kansen op een gezonde zwangerschap

Ontdek hoe

Zwanger zijn:Wat je kunt doen om risico's te minimaliseren tijdens je zwangerschap

Drink geen alcohol

Het gebruik van alcohol verhoogt de kans op een miskraam, vroeggeboorte, een kind met een laag geboortegewicht of aangeboren afwijkingen. Vermijd daarom alcoholgebruik gedurende de hele zwangerschap.

Eet gevarieerd

Zowel jij als je kindje hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Zorg dus dat je voldoende eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Het is verstandig om je dagelijkse inname te verhogen met voedingssupplementen.

Let op hygiëne

Om tijdens je zwangerschap infecties te vermijden kun je extra maatregelen nemen. Was altijd je handen met zeep, zeker na een toiletbezoek of contact met huisdieren. Trek handschoenen aan als je gaat werken in de tuin. Was je groenten en fruit en controleer de houdbaarheidsdatum van je etenswaren.

Let op je vitamine A-inname

Te veel inname van vitamine A vergroot de kans op aangeboren afwijkingen bij je kindje. Eet dus zo min mogelijk producten met vitamine A zoals lever, en stop met het gebruik van vitamine A-pillen of supplementen waarin vitamine A zit.

Mijd rauwe producten

Tijdens je zwangerschap ben je vatbaarder voor voedselinfecties. In rauw vlees, rauwe vis, eieren en melk kunnen bacteriën zitten die infecties veroorzaken met schadelijke gevolgen voor je baby. Houd rauw en gekookt eten daarom gescheiden en zorg ervoor dat alles door en door is verhit voordat je het eet.

Stop met roken

Als je rookt, is dat zeer schadelijk voor de ontwikkeling van je kindje. Het kan leiden tot miskramen, vroeggeboortes, lichamelijke afwijkingen en astma. Ook na de bevalling wordt roken sterk afgeraden. Je baby is nog volop in ontwikkeling en zijn organen zijn niet in staat om de giftige stoffen uit tabaksrook op te ruimen.

Zorg voor een gezond gewicht

Diëten tijdens je zwangerschap is onverstandig omdat je dan kans hebt te weinig voedingsstoffen binnen te krijgen voor jou en je kindje. Ook verlaag je met een gezond gewicht de kans op complicaties tijdens de zwangerschap, zoals zwangerschapsdiabetes of een hoge bloeddruk.

Vergroot jullie kansen op een gezonde zwangerschap

Ontdek hoe

Met de grootste zorg ontwikkeld: Maak de beste keuze voor jou en je kind

GOODLIFE voedingssupplementen

  • 100% natuurlijke samenstelling
  • Aangetoonde werkzaamheid
  • Veilig en laagdrempelig in gebruik
  • Geen gezondheidsrisico's